Open huis

Ben je al op zoek naar een nieuwe school voor het voortgezet onderwijs? Het is best moeilijk om zo'n belangrijke keuze te gaan maken. Daarom organiseren wij elk jaar in januari een open huis, speciaal voor jou en je ouder(s)/verzorger(s).

Programma online Open Huis in 2022

Op zaterdag 22 januari organiseren we van 10:00 tot 14:00 uur een Open Huis. Vanwege de Coronamaatregelen
vindt dit Open Huis online plaats.

Het Open Huis bestaat uit de volgende vier onderdelen:

1. Interactieve video

We hebben een super leuke, nieuwe interactieve video gemaakt, waarin we onze school in beeld brengen. In deze vernieuwde interactieve video kun je meekijken met een lesdag in Borculo of Lochem, een kijkje nemen bij verschillende vakken, meer te weten komen over coaching én een rondleiding krijgen door alle locaties. In iedere video zitten vragen. Door een antwoord te kiezen, bepaal je zelf de route door onze school!
Zaterdag 22 januari staat vanaf 10:00 uur de video online op onze website. Klik hier om de video te bekijken.

2. Presentaties

In groep 8 krijgen leerlingen een niveau advies voor het voortgezet onderwijs. Dit advies bepaalt uiteindelijk in welke klas je start op de middelbare school. Om het verschil in deze niveaus duidelijk te maken, nodigen we jullie uit om deel te nemen aan de onlinepresentaties. Elk niveau komt aan bod. In de presentaties vertellen leerlingen en docenten over wat je in klas 1 kunt verwachten. Tijdens de presentatie is ook tijd om zelf vragen te stellen.

 

Het programma van de presentaties is zaterdag 22 januari als volgt:
10:00 - 10:25 uur vmbo basis/kader
10:30 – 10:55 uur vmbo kader/mavo
11:00 – 11:25 uur mavo/havo
10:30 – 10:55 uur havo/vwo
11:00 – 11:25 uur gymnasium
11:45 uur de onderwijsvisie van het Staring College

12:00 uur Smart Industry lab

Het is niet nodig om je vooraf aan te melden voor het Open Huis en de presentaties. 
De presentaties zijn te volgen via het programma Teams. De linkjes vind je vanaf zaterdag op onze website.

3. Gesprekken met coaches

Elke leerling krijgt bij de start van het jaar een eigen coach. Als jullie willen weten wat het coachen precies inhoudt of vragen hebben over de start van het schooljaar, groepsvorming of ‘hoe ziet een dag op school eruit’?, dan is het mogelijk om een afspraak te maken met een coach. Deze gesprekken duren 10 minuten. Hij/zij kan jullie dan meer vertellen over hoe wij op school oog hebben voor alle leerlingen.

4. Gesprekken met zorgcoördinatoren

Soms verdient een leerling wat meer ondersteuning. Bijvoorbeeld omdat hij/zij dyslexie heeft, een LWOO indicatie heeft, moeite heeft met leren of in een lastige situatie zit. Ook hier kan een afspraak van 10 minuten voor worden gemaakt met een zorgcoördinator.

De gesprekken met coaches en zorgcoördinatoren zijn tussen 12.30 en 14.00 uur.
Voor de ze gesprekken moet je je aanmelden via deze link

Let op: De deadline voor het aanmelden is 17 januari 00.00 uur.

 

 Heb je vragen? Mail dan naar groep8@staring.nl. Als je vragen hebt over het beroepsgerichte vmbo, neem dan contact op met de heer R. Ravenshorst (vmbo-locatie Herenlaan Borculo). Telefoonnummers zijn te vinden op de pagina Contact/Namen en adressen.

Social Media

website is gerealiseerd door Heutink ICT