Buitenlesactiviteiten

 

Naast het aanbieden van goed onderwijs vinden we het belangrijk dat leerlingen in schoolverband kennismaken met de wereld buiten de school en oefenen met de daarvoor nodige (sociale) vaardigheden. Het opdoen van kennis en vaardigheden en het behalen van een diploma is niet genoeg! Daarom schenken we binnen en buiten de lessen aandacht aan maatschappelijke ontwikkelingen, kunst, cultuur, sport en internationalisering.

Het Staring College heeft een open houding ten aanzien van de omgeving. Dat kan zowel door maatschappelijk relevante organisaties en thema's binnen de school te halen, als door het deelnemen aan en bezoeken van organisaties buiten de school.

Welke buitenschoolse activiteiten zijn er?

In alle leerjaren en schooltypes is een veelzijdig aanbod van buitenlesactiviteiten. Deze activiteiten worden veelal tijdens de zogenaamde activiteitenweken aangeboden en kunnen zowel vakgebonden als vakoverstijgend zijn of een meer algemeen karakter hebben.

Kenmerkend voor het Staring College zijn onder andere een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten. Op de locatie Lochem is er een toneelgroep en een debatclub. Enkele keren per jaar is er een Pauzeconcert waar muzikale leerlingen hun talenten laten zien. Sportief bezig zijn kan tijdens de Staring skireis, die in de voorjaarsvakantie plaatsvindt. De “Staring X-factor” op locatie B vormt al jarenlang een van de hoogtepunten voor de leerlingen: Compleet met voorrondes en een finale wordt hier de op het podium best presterende leerling gekozen.
Voor alle leerlingen is er minimaal 1x per jaar een schoolfeest. Op alle drie de locaties wordt er voor de examenleerlingen een gala georganiseerd. 


Social Media

website is gerealiseerd door Heutink ICT