mavo

De mavo (vmbo theoretische leerweg of tl) is een vierjarige opleiding die je voorbereidt op een  studie in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het is ook mogelijk om met je mavodiploma door te stromen naar 4 havo.

Het eerste leerjaar volg je in een zogenaamde dakpanklas, bijvoorbeeld mavo/havo of vmbo kaderberoepsgerichte leerweg/mavo. De overgang vanuit het basisonderwijs verloopt zodoende soepeler en we kunnen samen met jou bekijken welk niveau het beste bij jou past. Aan het einde van het eerste leerjaar maak je de definitieve keuze voor de mavo of voor een andere onderwijssoort.

In leerjaar 2 wordt het vakkenpakket uitgebreid met Duits, economie en natuur-/scheikunde. Ook in leerjaar 3 volg je deze vakken.

Aan het einde van leerjaar 3 maak je een keuze voor een bepaald profiel waarin je eindexamen gaat doen. Naast de verplichte vakken Nederlands, Engels en maatschappijleer, kies je profielgebonden vakken. Bovendien maak je een keuze voor vakken in het zogenaamde vrije deel. Alle vakken en mogelijkheden vind je in de lessentabel.

De drie profielen waaruit je kunt kiezen zijn:

  • Economie
  • Techniek
  • Zorg & Welzijn.

De keuze voor een profiel bepaal je niet in je eentje. In leerjaar 3 word je tijdens de mentorles uitgebreid begeleid in het keuzeproces. Zie ook Keuzebegeleiding 3 en 4 mavo. In leerjaar 4 doe je eindexamen in de vakken die bij de door jou gekozen profiel horen.

Op welke locaties kan ik de mavo volgen?

Je kunt niet alle leerjaren op elke locatie volgen.

In Lochem kun je alle leerjaren van de mavo volgen. Op de Beukenlaan in Borculo kun je alleen leerjaar 1 en 2 volgen. Op deze locatie wordt wel leerjaar 3 en 4 mavo+ aangeboden. Dit is vmbo theoretische leerweg (mavo) met een beroepsgericht vak. Het diploma mavo+ is gelijk aan een mavodiploma.

Social Media

website is gerealiseerd door Heutink ICT