logo-staring
Archief | Nieuws
'Slimme Handen' van start
Bericht geplaatst op: 27-9-2019

Project laat basisschoolleerlingen kennismaken met het vmbo


Het vmbo-project ‘Slimme Handen’ is van start gegaan. Met dit project wil het Staring College leerlingen van groep 8 enthousiast maken voor het vmbo, voor werken ‘met je handen’. Het project is bedoeld voor kinderen met uitstroomniveau vmbo. Dit is een groep leerlingen die op de basisschool soms tegen belemmeringen aan loopt. ‘Slimme Handen’ wil hen laten zien dat ze trots mogen zijn op wat ze kunnen en geeft hen de kans om kennis te maken met het vmbo.

Samenwerking
Interessant aan ‘Slimme Handen’ is de samenwerking tussen basisscholen, bedrijfsleven en Staring College. Alle basisscholen in het voedingsgebied hebben een uitnodiging ontvangen om leerlingen aan te melden voor ‘Slimme Handen’. Voor het project is daarnaast samenwerking gerealiseerd met een aantal bedrijven en instellingen in de regio Lochem en Borculo.

Kennismakingsmiddag
Zo’n dertig groep 8’ers hebben zich aangemeld voor ‘Slimme Handen’. Op 26 september was er voor hen een kennismakingbijeenkomst op de vmbo-locatie Herenlaan in Borculo. De leerlingen werden onverdeeld in groepen van acht; iedere groep heeft een eigen coach gedurende het hele project.
Aan de hand van een speurtocht door het schoolgebouw leerden de deelnemende kinderen de verschillende praktijkvakken kennen, maakten ze kennis met hun coach en groepsgenootjes.

Bedrijfsbezoeken
Leren met je handen én in de praktijk is het uitgangspunt van ‘Slimme Handen’. Daarom bestaat het project uit bedrijfsbezoeken en praktijklessen. Het gaat in totaal om acht middagen in de periode eind september tot en met eind maart 2020.
De leerlingen brengen onder meer een bezoek aan zorginstelling Andriessenhuis in Borculo. Daar gaan ze bloemschikken met ouderen, helpen mee met het schenken en serveren van koffie. De week erop krijgen de leerlingen les in ‘zorg en welzijn’, één van de vmbo-profielen. Ook aan de drie andere vmbo-profielen (‘horeca, bakkerij en recreatie’, ‘economie en ondernemen’ en ‘mobiliteit en transport’) zijn bedrijfsbezoeken gekoppeld. Alle praktijklessen worden gegeven op de locatie Herenlaan van het Staring College in Borculo.


TerugDisclaimer | Sitemap | | Contact | Webmail

Volg ons ook!