Archief | Nieuws

Rotary geeft reanimatieonderwijs extra stimulans

Leerlingen van het Staring College krijgen al enkele jaren reanimatielessen die deels worden ondersteund en gesponsord door de Nederlandse Hartstichting.
Sinds 2018 zijn enkele docenten hiervoor speciaal opgeleid en bevoegd. Zij verzorgen reanimatielessen voor alle leerlingen uit 3 mavo, 4 havo en 4 vwo.

Rotary Club Barchem heeft onze school €16.000 beschikbaar gesteld om het reanimatieonderwijs verder te ontwikkelen. Een prachtig bedrag waarmee meer lesmateriaal aangeschaft kan worden! Daarnaast kunnen hierdoor de komende tijd zes extra docenten worden opgeleid tot instructeur voor reanimatielessen. De interne opleiding wordt verzorgd door biologiedocent Hans de Jong die gecertificeerd EHBO- en BHV-opleider is.
Samen met twee leerlingen geeft Hans binnenkort een presentatie voor de leden van Rotary Club Barchem.

In onderwijsland is het niet onopgemerkt gebleven dat het Staring College voorloper is in het geven van reanimatieonderwijs aan jongeren. Op 17 januari verzorgt Hans tijdens de conferentie van het Nederlands Instituut voor Biologie een workshop over reanimatielessen in het voortgezet onderwijs.
Andere (externe) reanimatie-instructeurs komen in februari op het Staring College kijken hoe hier reanimatielessen gegeven worden. Deze instructeurs zijn werkzaam in het onderwijs en in andere sectoren. 

website is gerealiseerd door CollegeWapps