Archief | Nieuws

Bekijk de foto's van de Open Dag

Op zaterdag 25 januari hield het Staring College een open dag. Leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers konden een kijkje nemen op alle locaties van de school: Zutphenseweg in Lochem, Beukenlaan en Herenlaan in Borculo. Ook kinderen die nu in groep 7 zitten, kwamen langs om zich te oriënteren. De bezoekers werden rondgeleid, er waren presentaties, demonstraties, hapjes, muziek en de aanstaande brugklassers konden meedoen aan allerlei activiteiten die voor hen waren georganiseerd.

Het scheikundelaboratorium had op de jonge bezoekers een grote aantrekkingskracht. Ze konden daar zelf een bruisbal maken. Op onze locatie aan de Beukenlaan werd specifieke informatie gegeven over mavo+, een vmbo-opleiding die hier vanaf leerjaar 3 gevolgd kan worden.
Ook op de locatie Herenlaan was er veel te zien en te beleven. In de ruime praktijklokalen demonstreerden Staringleerlingen hoe zij hier beroepsgericht onderwijs volgen. Ook in Lochem werd er voorlichting gegeven over het vmbo. Daar waren een aantal domeinen speciaal gewijd aan deze praktische opleiding en konden kinderen plaatsnemen in o.a. een heftrucksimulator.

Klik hier voor de foto’s van locatie Lochemwebsite is gerealiseerd door CollegeWapps