Archief | Nieuws

Coronavirus: scholen dicht, nadere info volgt

Noot: alle brieven en informatie die naar ouders, leerlingen en medewerkers zijn verzonden, zijn te vinden op ons intranet. Log hiervoor in op de website. Kies daarna in de blauwe linkerkolom voor 'Actuele informatie Corona'. 

Wij hebben ouders gisteren geïnformeerd over de sluiting van alle locaties van het Staring College op 16 en 17 maart.
Inmiddels heeft de overheid bekend gemaakt dat alle scholen tot 6 april gesloten zijn.

Nadere berichtgeving maandag 16 maart om 16.00 uur
Maandag 16 maart zullen de leidinggevenden acties en uitwerking in gang zetten. We willen u en jou maandagmiddag een nieuwe update sturen. Mocht u of jij vragen hebben, neem dan rechtstreeks contact op met de afdelingsleider.

Leerlingen lesvrij, geen opvang
“De school dicht” betekent voor maandag 16 maart en dinsdag 17 maart:
- Alle leerlingen zijn lesvrij en komen niet op school.
- Er zal maandag en dinsdag aanstaande géén opvang zijn voor leerlingen. Ook niet voor ouders die in vitale organisaties werken. We hebben tijd nodig om hier nadere besluitvorming over te doen.

Schoolexamen toetsen gaan maandag 16 maart en dinsdag 17 niet door
De schoolleiding gaat nader uitwerken hoe het schoolexamen op een voor leerlingen en medewerkers veilige en betrouwbare wijze doorgang zal kunnen vinden. Nader bericht volgt.

Leerlingen maandag 16 maart en dinsdag 17 maart niet naar stagebedrijf
Het landelijke uitgangspunt om thuis te werken leidt tot de conclusie dat ook leerlingen niet in hun stagebedrijf aan het werk moeten gaan. Nadere berichtgeving volgt.

Besluit in regiobreed gedeeld
In dit besluit staat de gezondheid van onze leerlingen en medewerkers voorop, en indirect van alle gezinsleden, die weer in andere organisaties werken, waaronder de gezondheidszorg. Het besluit is genomen na contact met besturen van andere middelbare scholen in de regio, burgemeesters en andere partijen. De ROC’s in de regio zijn al overgegaan tot een soortgelijke maatregel. De overweging is tevens dat langer wachten niet verantwoord is, om nog tijdig en zorgvuldig naar u en jullie te kunnen communiceren.

website is gerealiseerd door CollegeWapps