Archief | Nieuws

NOS bij schoolexamens Lochem

Na het besluit van minister Slob om op 15 maart de scholen te sluiten, kondigde hij enkele dagen later aan dat de schoolexamens wél doorgaan.

Vanaf dat moment ging het Staring College aan de slag om voor leerlingen en docenten een veilige omgeving te creëren waarin de examens konden worden afgenomen. De RIVM-richtlijnen waren hierbij leidend.
Zo werd gekozen voor grote ruimtes als sporthal, gymzalen en aula’s waar leerlingen de toetsen kunnen maken. De tafels kunnen hier op anderhalve meter afstand geplaatst worden en het aantal surveillerende docenten beperkt.
Maandag 23 maart gingen de eerste examens van start. Op de tafels lagen de toetsen al klaar met een duidelijke instructie: één vinger opsteken als je extra schrijfpapier nodig hebt, twee vingers als je naar het toilet wil en een duim als je klaar bent met de toets. Anderhalve meter afstand houden bleek voor leerlingen lastig. In Lochem stond locatieleider Dirk Garssen op het schoolplein om leerlingen hierop te attenderen.

NOS-verslaggever Marjolein Hoogervorst was aanwezig om verslag te doen op locatie Lochem. De reportage is te zien via deze link.
website is gerealiseerd door CollegeWapps