Archief | Nieuws

Herdenken in 'coronatijd'

Leerlingen van L2K hebben berichtjes geschreven voor twee Engelse oorlogsveteranen.

Het herdenken en vieren van 75 jaar bevrijding, ziet er anders uit dan iedereen had kunnen voorzien. Door alle maatregelen in het kader van de ziekte COVID-19, is in Lochem de bijeenkomst vervallen die op 2 april bij oorlogsmonument Somerset zou plaatsvinden.
Sinds 1988 verzorgen steeds wisselende groepen leerlingen van het Staring College dit monument vlakbij de Zwiepseweg en de Staringweg. Op deze manier worden leerlingen vertrouwd gemaakt met de geschiedenis van ‘hun’ monument.
Van de veteranen die Lochem in 1945 bevrijdden, zijn alleen George Cantello (95 jaar) en Jack Egliton (100 jaar) nog in leven. Door alle omstandigheden kunnen ze niet naar Lochem komen. Lochemers Jeroen Albers en Berry en Yvonne Swarthoff startten daarom een actie om de twee Britten te laten weten dat ze niet vergeten zijn. Ze riepen mensen op om kaarten en tekeningen naar de beide veteranen te sturen. Het Lochemse drietal verzamelt het materiaal en zorgt dat alles via het Vrijheidsmuseum (Groesbeek) bij George Cantello en Jack Egliton wordt bezorgd.

Mentor Wilma Wesselink hoorde van dit mooie initiatief en maakte vervolgens haar klas enthousiast. De berichtjes van L2K - uiteraard opgesteld in het Engels - zijn gebundeld in een boekje dat binnenkort naar de twee mannen wordt gestuurd.
Op deze manier herdenken we toch de bevrijding van Lochem en laten we de veteranen weten dat ook de leerlingen van het Staring College hen niet vergeten!Media
  • IMG_1168
  • IMG_1169
  • IMG_1170
  • IMG_1171
website is gerealiseerd door CollegeWapps