Archief | Nieuws

Kinderen niet naar school: tips voor ouders

De scholen zijn al enkele weken dicht, en blijven dit tot in ieder geval 28 april. Als ouder/verzorger komt er veel op u af: zelf thuis werken en kinderen die begeleiding nodig hebben bij hun schoolwerk. Maar ook kinderen en pubers die zich vervelen, vragen stellen en informatie willen.
Deze periode vraagt veel van uw geduld en oplossend vermogen. Uw zoon of dochter moet ook wennen aan de nieuwe situatie. Het gedrag kan daardoor anders kan zijn dan u gewend bent. 
Omdat richtlijnen de laatste tijd steeds worden vernieuwd, geeft de GGD tips en websites die goede informatie bieden en die geactualiseerd worden volgens de laatste richtlijnen.

Nuttige websites

Opvoeden in tijden van het coronavirus.
Klik hier
Opvoeden in de nieuwe thuissituatie. Klik hier
Coronavirus: vragen en antwoorden voor kinderen en jongeren. Klik hier
Verantwoord mediagebruik tijdens de coronacrisis. Klik hier


Contact met GGD-jeugdverpleegkundige
Als er nog vragen zijn, kan er altijd contact worden opgenomen met een jeugdverpleegkundige van GGD Oost- en Noord-Gelderland via jgz@ggdnog.nl (onder vermelding van schoolnaam en de geboortedatum van uw kind) of via telefoonnummer  088-4433100.

Chatten met de GGD
Iedere werkdag (vanaf 6 april) kunt u tussen 19.00 en 21.00 uur chatten met een jeugdverpleegkundige van GGD Oost- en Noord-Gelderland. U kunt hier terecht als u vragen heeft over opvoeden, opgroeien en gezondheid.

Chatten met Jouw GGD
Jongeren vanaf ca. 13 jaar kunnen informatie vinden op de jongerenwebsite van de GGD. Hij of zij kan anoniem chatten en vragen stellen aan een jeugdverpleegkundige. Dit kan elke werkdag van 14.00 tot 22.00 uur; in de weekenden is de chat beschikbaar van 18.00 tot 20.00 uur.

website is gerealiseerd door CollegeWapps