Archief | Nieuws

Slimme Handen weer van start!

Ook dit schooljaar kunnen leerlingen van groep 8 meedoen aan het project ‘Slimme Handen’. Met dit project maken we bassischoolleerlingen enthousiast voor het vmbo, voor werken ‘met je handen’.

Voor het project werken we samen met bedrijven in de regio Lochem en Borculo. Bederijfsbezoeken worden gecombineerd met praktijklessen die aansluiten op wat de kinderen bij een bedrijf hebben gezien en geleerd. De praktijklessen vinden plaats op onze vmbo-locatie aan de Herenlaan in Borculo.

Veel belangstelling
De belangstelling voor ‘Slimme Handen’ is dit jaar groot. De veertig beschikbare plaatsen waren snel vol. Op dit moment staat een aantal leerlingen op een wachtlijst. Deze groep willen we in oktober en november op een andere manier laten kennismaken met onze school.

Coach
De deelnemende kinderen worden onderverdeeld in kleine groepen, ieder met een eigen coach, een docent van het Staring College.
Op donderdag 23 september is de kennismakingsmiddag aan de Herenlaan. Daar vinden ook alle praktijklessen plaats. Met de speciale ‘Slimme Handen’-bus worden de kinderen naar locatie Herenlaan en naar de bedrijven gebracht.

Vijf richtingen
De bedrijfsbezoeken en praktijklessen zijn gebaseerd op de beroepsgerichte leerwegen in het vmbo:

-       Zorg en welzijn
Economie en ondernemen
Horeca, bakkerij en recreatie
Mobiliteit en transport
Groen (in samenwerking met het Zone College in Borculo).

-     De bedrijfsbezoeken en praktijklessen vinden plaats op tien donderdagmiddagen, in de periode september 2021 tot eind maart 2022. Het project wordt afgesloten met een presentatieavond voor ouders/verzorgers.

<span style="font-size:9.0pt;font-family:&quot;Verdana&quot;,sans-serif;mso-fareast-font-family: Times;mso-bidi-font-family:&quot;Times New Roman&quot;;mso-ansi-language:NL;mso-fareast-language: NL;mso-bidi-language:AR-SA">

Media
  • SlimmeHanden

Social Media

website is gerealiseerd door Heutink ICT