Archief | Nieuws

Programma online Open Huis


Op zaterdag 22 januari organiseren we voor alle kinderen uit groep 7 en 8 en hun ouders/verzorgers een online open huis, tussen 10.00 en 14.00 uur.

PROGRAMMA
Wat is er tijdens dit open huis te zien en te beleven?
Online tussen 10.00 en 14.00 uur:
- Presentaties door leerlingen en docenten
- Gesprekken met coaches
- Gesprekken met zorgcoördinatoren

Online en ook na 22 januari te bekijken:
- Een interactieve video

Presentaties
In groep 8 krijgen leerlingen een niveau-advies voor het voortgezet onderwijs. Dit advies bepaalt uiteindelijk in welke klas een leerling start op onze school. Tijdens de online presentaties maken we de verschillen in de niveaus duidelijk. Elk niveau komt aan bod. In de presentaties vertellen leerlingen en docenten wat een aanstaande brugklasser in leerjaar 1 kan verwachten. Tijdens de presentaties is het mogelijk om vragen te stellen.

10.00 - 10.25 uur Presentatie over vmbo-basis/kader
10.30 - 10.55 uur Presentatie over vmbo-kader/mavo
10.30 - 10.55 uur Presentatie over havo/vwo
11.00 - 11.25 uur Presentatie over mavo/havo
11.00 - 11.25 uur Presentatie over gymnasium
11.45 uur De onderwijsvisie van het Staring College
12.00 uur Smart Industry Lab

De presentaties zijn te volgen via het programma Teams.
Vooraf aanmelden is niet nodig. De linkjes zijn binnenkort op deze pagina te vinden.

Gesprekken met een  coach
Elke leerling krijgt bij de start van het schooljaar een eigen coach. Op 22 januari is het mogelijk om online een gesprek te hebben met een coach. Dit besprek duurt ongeveer 10 minuten. De coach legt in dit gesprek uit hoe we op onze school oog hebben voor alle leerlingen en vertelt over de start van het schooljaar, groepsvorming, en hoe een schooldag eruit ziet.
Klik hier om aan te melden voor een gesprek. De deadline voor aanmelden is 17 januari om 00.00 uur.

Gesprek met een zorgcoördinator
Soms verdient een leerling wat meer ondersteuning. Bijvoorbeeld omdat hij/zij dyslexie heeft, een LWOO-indicatie heeft of moeite heeft met leren of in een lastige situatie zit. Het is mogelijk om op 22 januari hierover een persoonlijk gesprek te hebben met een zorgcoördinator van onze school. Het gesprek duurt ongeveer 10 minuten.
Klik hier om aan te melden voor een gesprek. De deadline voor aanmelden is 17 januari om 00.00 uur.

Interactieve video
We hebben een superleuke, nieuwe interactieve video gemaakt waarin we onze school in beeld brengen: meekijken met een lesdag in Borculo of Lochem, een kijkje nemen bij de verschillende vakken, info over coaching en een rondleiding door alle locaties. In ieder videofilmpje zitten vragen. Door een antwoord te kiezen bepaalt de kijker zelf de route door onze school.
De interactieve video is vanaf 22 januari 10.00 uur hier te zien.

AANMELDEN
Aanmelden is alleen nodig voor de persoonlijke gesprekken  met een zorgcoördinator of coach. Klik hier voor om aan te melden. De deadline voor aanmelden is 17 januari om 00.00 uur.
De presentaties kunnen via een link op onze website worden gevolgd. Zie ook het schema hierboven. Deze presentaties kunnen na 22 januari op onze website treuggekeken worden. 


 

Media
  • Poster open dag 2022_kort

Social Media

website is gerealiseerd door Heutink ICT