Archief | Nieuws

Poëzie Revue opnieuw een succes

Voor de tweede keer organiseerden onze ckv-docenten samen met de Muzehof en de School der Poëzie een poëzieproject voor 4 havo en 4 vwo.

 

Alle leerlingen uit 4 havo/vwo volgden in de activiteitenweek (de week voor de herfstvakantie) een workshop van docenten van de School der Poëzie. Samen met de docenten lazen de leerlingen een brede selectie Nederlandstalige poëzie. Met steun en advies van deze docenten, schrijven de leerlingen vervolgens zelf een gedicht. Dit jaar lieten de leerlingen zich inspireren door de thema’s ‘Uitzicht’ en ‘Waar ik woon’. 
Uit alle gedichten werden er 38 geselecteerd. De dichters mochten hun gedicht voordragen tijdens de Poëzie Revue, op dinsdagavond 1 november in Schouwburg Lochem. De meeste leerlingen hadden nog nooit op het toneel gestaan. Samen met de docenten van de School der Poëzie oefenden de geselecteerde leerlingen daarom op het voordragen van hun gedicht. Deze voordrachtstraining had een verbluffend resultaat, want leerlingen overwonnen zo hun plankenkoorts. 

 

De Poëzie Revue in Schouwbrug Lochem was een geweldige afsluiting van dit poëzieproject. 
De presentatie van de avond lag in handen van rapper en beatboxer André Accoord. Telkens droegen circa tien leerlingen na elkaar hun gedicht voor. Een groot applaus van alle leerlingen in de zaal viel hen telkens ten deel! De voordrachtsessies werden afgewisseld met flitsende optredens van breakdancegroep Turn It Loose, dichter Alexis de Roode, de Lochemse rapgroep De Pioniers en zangeres Cheyenne Toney. Tijdens het voordragen van de gedichten werden op een groot scherm foto’s gepresenteerd die door leerlingen waren gemaakt.
De gedichten werden beoordeeld door drie juryleden: Sebastiaan van ‘t Erve (burgemeester gemeente Lochem), Alexis de Roode en Jeanet van de Mortel (communicatiemedewerker Staring College. Zij beoordeelden het gedicht zelf maar ook de voordracht. 
De drie prijswinnaars waren Pien Wijskamp, Julius te Boekhorst en Linde Harkink. 
De winnaars ontvingen een beker en een boekenpakket. Eervolle vermeldingen waren er voor Jens Rozenveld, Joeri IJland, Ilse te Velthuis, Mick Koeslag en Fransje Gommeren.

 

Media
  • thumbnail_IMG_9102

Social Media

website is gerealiseerd door Heutink ICT