U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Gebruik voormalige Prins Hendrikschool
Bericht geplaatst op: 7-7-2017

Een jaar lang zal onze school gebruikmaken van het voormalige gebouw van de PH-school.

De schoolbesturen van de Prins Hendrikschool in Lochem en het Staring College hebben principeovereenstemming bereikt over het gebruik volgend schooljaar door het Staring College van het gebouw van de Prins Hendrikschool aan de Zutphenseweg.

 

Het gebouw, dat vrij komt door de verhuizing van de PH-school naar het terrein van De Garve, is ter verkoop aangeboden en de verkoopprocedure verloopt positief. Het duurt echter zeker nog tot mei 2018 en mogelijk tot augustus 2018 voordat de koper van het pand en de terreinen tot uitvoering van vervolgplannen – waaronder sloop van het schoolgebouw - kan overgaan.

 

Het Staring College kampt met tijdelijke ruimteproblemen. Uitbreiding met extra lokalen op het terrein van de school is niet mogelijk en daarom zoekt de school extra lokalen. Daarmee kan vooral de grote druk op het rooster worden verminderd. Op termijn ontstaat in het schoolgebouw weer ruimte als gevolg van de naderende krimp.

 

Met de principeovereenkomst ontstaat een win-winsituatie. Ongewenste leegstand van het schoolgebouw wordt voorkomen en het Staring College heeft extra ruimte ter beschikking. In het gebouw zullen zes lokalen worden ingericht en zullen voornamelijk tweede en derde klassen een deel van de week onderwijs volgen. Afhankelijk van roostertechnische mogelijkheden zullen ook andere klassen lessen volgen in de voormalige PH-school.

Beide schoolbesturen zijn zeer positief over het feit dat deze overeenkomst twee problemen tegelijk oplost.


Terug