U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Staring on the Job & Gala
Bericht geplaatst op: 23-4-2018

De eindexamenleerlingen mavo. havo en vwo gaan op woensdag 25 april klussen bij maatschappelijke organisaties. Vanaf 17.00 uur is er een feestelijk gala.


Maatschappelijke betrokkenheid
Na het succes van voorgaande jaren zetten de eindexamenkandidaten zich ook dit jaar in voor een sociaal-maatschappelijk doel. Zij gaan in groepjes vrijwilligerswerk doen bij (zorg)instellingen, verenigingen, gemeente, basisscholen en maatschappelijke organisaties. De ‘jobs' variëren van het vegen van een schoolplein, het helpen bij een creatieve ochtend voor ouderen tot het (mede) of tuinonderhoud in een park of openluchttheater. Van 9.00 tot 13.00 uur zijn de 298 examenleerlingen in touw voor 33 organisaties.

Gala
Na afloop van de ochtend gaan de leerlingen naar huis om zich op te tutten en mooi te maken voor het gala waarvoor ze aan het eind van de middag weer op school verwacht worden. De aankomst van de leerlingen in prachtige en bijzondere voertuigen is al vele jaren een enorme happening! Vervolgens gaan de feestgangers aan tafel voor een driegangendiner, bereid door 5 vwo’ers onder leiding van docent Peter Schut. Na het diner is er een feest met een band.

Peter Schut
Docent Peter Schut was ruim 25 jaar geleden de initiator van het gala dat begon als Exclusief Eind Examenfeest (EEE). Anno 2018 organiseren veel middelbare scholen een examengala maar lange tijd was het gala van onze school uniek in de regio. Elk jaar was hPeter de grote motor achter het evenement en kookte hij samen met collega’s en leerlingen een bijzonder driegangenmenu voor alle galagasten.
Dit schooljaar neemt hij afscheid van onze school vanwege pensioen. 25 april is dus zijn laatste gala.


Terug