U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Staring Theaterproductie 2018
Bericht geplaatst op: 9-7-2018

Leerlingen spelen voorstelling 'The Wave' 


Ze hebben hard gerepeteerd, de twaalf leerlingen die dit jaar meededen aan de Staring Theaterproductie. Vanaf de herfstvakantie werd er elke vrijdagmiddag onder leiding van dramadocent Bjōrn Sluiter geoefend voor het toneelstuk ‘The Wave’.

‘The Wave’ is een vertaling van het oorspronkelijk Duitse stuk ‘Die Welle’. Voor de Staring Theaterproductie heeft Bjōrn Sluiter de Nederlandse vertaling gebruikt en zelf enkele wijzigingen in het script aangebracht.

'The Wave' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Naar aanleiding van zijn lessen over de Tweede Wereldoorlog, begint een Amerikaanse geschiedenisleraar een project. Hij wil laten zien hoe het kan dat een grote groep mensen klakkeloos een leider en dictator volgde. Met het project wil de docent gemeenschapsgevoel binnen de groep creëren. Dat lukt heel goed, maar na enkele weken wordt de sfeer grimmiger. Onder aanvoering van de mysterieuze leider van de groep worden tegenstanders geïntimideerd en bedreigd. De docent raakt de controle over het project kwijt en grijpt uiteindelijk in.

Het acteerwerk, techniek en rekwisieten zijn door de twaalf leerlingen – afkomstig uit leerjaar 2 tot en met 5 – zelf verzorgd.
Vrijdag 6 juli werd het stuk voor leerlingen van leerjaar 1 opgevoerd in de kleine zaal van Schouwburg Lochem. ’s Avonds konden ouders en andere belangstellenden de voorstelling bekijken.

Aan de Staring Theaterproductie 2018 deden mee: Eline Beuzel, Susan Borgers, Lisa Kaiser, Bela Korpadie, Merel Ries, Hugo Rouwenhorst, Bjerne Ruesink, Daan Teerds, Madee Schreurs, Sas Staal, Marjolein Wesselink, Matilda Waardenburg.


Terug