U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Ontbijtlessen
Bericht geplaatst op: 15-11-2018

Brugklassers kregen les over het belang van een gezond ontbijt.Op dinsdag 6 en woensdag 7 november waren er op het Staring College in Lochem ontbijtlessen voor alle brugklassers, in totaal ongeveer 250 leerlingen. Doel van de lessen was om de leerlingen bewust te maken van het belang van ontbijten en wat een gezond ontbijt inhoudt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat enkele leerlingen die vanuit groep 8 naar de brugklas gaan, minder of niet ontbijten.
Daarnaast was er aandacht voor het drinken van water en waarom dat beter voor je is dan andere (fris)dranken. 

In de les voerden de leerlingen twee activiteiten uit. Bij de eerste activiteit moesten de leerlingen een pakje drank inspecteren en erachter komen hoeveel suiker hierin zit. Het resultaat werd met de leerlingen besproken, of ze dit hadden verwacht en of dit ook het geval zou zijn bij water. Een jongen kwam er zelfs achter dat zijn drank dertien suikerklontjes bevat. Daarover was toch de hele klas verbaasd en geschrokken. Tot slot kregen de leerlingen de kans om verschillende soorten fruitwater te proeven.

Bij de tweede activiteit kregen de leerlingen tien sets van twee kaarten. Ze moesten telkens kiezen welke van de twee kaarten een gezondere keuze is. Ook dit werd met de leerlingen besproken.
Tot slot werd een Kahootquiz met de leerlingen gespeeld, waarbij ze vijftien vragen kregen over wat er in de les is behandeld.

Aan het eind kwamen sommige leerlingen tot de conclusie dat ze wel van plan zijn om hun ontbijt aan te passen of zelfs te gaan ontbijten. Een mooi resultaat van de les! Daarbij heeft 89% van de leerlingen de les als positief ervaren.
Deze lessen werden gegeven door Bjorn klein Brinke en Bryan Brummelman in samenwerking met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Lochem en het Staring College. Zowel Bjorn als Bryan lopen stage bij Stichting Welzijn Lochem en volgen de opleiding Sportkunde. Bjorn aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle en Bryan aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Nijmegen. Bryan is een oud-leerling van het Staring College.Terug