U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Introductie leerjaar 1, locatie Lochem
Bericht geplaatst op: 12-9-2014

Onze nieuwe brugklassers hebben drie geweldige introductiedagen achter de rug!

Samenwerken met elkaar, kennismaken met de mentor en andere docenten en wegwijs worden in het schoolgebouw zijn de belangrijkste ingrediënten van de introductiedagen. Het afwisselende programma zat vol sport, spel en muziek rondom het thema 'What's your talent?'. Iedere leerling heeft een talent, is onze overtuiging en tijdens de introductiedagen ontdekten de mentoren die talenten van hun mentorleerlingen. Elke leerling had al een foto met zijn of haar talent ingestuurd en meegenomen. Op de eerste introductiedag was dit het aanknopingspunt voor gesprek en werden per klas van alle talentfoto's filmpjes gemaakt en vertoond.
De tweede en derde dag stonden bol van de activiteiten: dance, drama, sport en spel op het plein, binnen sporten, percussie en uitleg over Magister. Bijzonder was de workshop dance, waarbij de leerlingen een 'flashnob' instudeerden.
Daarnaast verkende elke klas Lochem aan de hand van een fotospeurtocht.
De klassen L1A, L1B en L1C namen bovendien een kijkje in de praktijklokalen van de locatie Herenlaan in Borculo, waar de beroepsgerichte leerwegen vmbo gehuisvest zijn.
Op de slotavond konden alle brugklassers aan elkaar en aan hun nieuwsgierige ouders laten zien wat er zoal de afgelopen dagen was ingestudeerd. De talentfilmpjes werden vertoond evenals de act die elke klas onder enthousiaste leiding van 5 vwo'ers had bedacht. Ook de mentoren van leerjaren 1 lieten zich van hun beste kant zien en zongen een zelfgeschreven lied. Daarna togen de ouders naar buiten om getuige te zijn van de 'flashmob'. Geweldig om te zien hoe 309 kinderen, 33 klassenbegeleiders en mentoren samen een dans uitvoeren!
Voor de leerlingen was er tot slot een spetterend feest.


Terug