U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Open Dag 26 januari 2019
Bericht geplaatst op: 26-1-2019

Veel belangstelling voor onze Open Dag.


Op zaterdag 26 januari hield het Staring College een open dag. Leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers konden een kijkje nemen op alle locaties van de school: Zutphenseweg in Lochem, Beukenlaan en Herenlaan in Borculo. Ook kinderen die nu in groep 7 zitten, kwamen langs om zich te oriënteren. De bezoekers werden rondgeleid, er waren presentaties, demonstraties, hapjes, muziek en de aanstaande brugklassers konden meedoen aan allerlei activiteiten die voor hen waren georganiseerd.
Via de TOURtodo-app konden bezoekers een interactieve route door de school volgen. Met hun mobiele telefoon scanden ze QR-codes en kregen extra informatie over een lokaal, vak of activiteit.

De microscopen en andere opstellingen in het biologielaboratorium hadden op de jonge bezoekers een grote aantrekkingskracht. In het natuurkundelokaal konden kinderen zelf een periscoop maken.
Op onze locatie aan de Beukenlaan werd specifieke informatie gegeven over mavo+, een vmbo-opleiding die hier vanaf leerjaar 3 gevolgd kan worden.
Ook op de locatie Herenlaan was er veel te zien en te beleven. In de ruime praktijklokalen demonstreerden Staringleerlingen hoe zij hier beroepsgericht onderwijs volgen.

 

Klik hier voor de foto’s van locatie LochemTerug