U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Internationale Junior Science Olympiade
Bericht geplaatst op: 13-6-2019

Jorn Essink wint plek in landelijke finale!


Leerlingen uit 3 vwo hebben meegedaan aan de Internationale Junior Science Olympiade, een wedstrijd op het gebied van science voor havo- en vwo-leerlingen. Tijdens de voorbereidingen op deze Olympiade werden de leerlingen begeleid door docenten Merlijn Kemna en Wilma Wesselink.
Kort geleden kwam de uitslag van de voorronde binnen.  Vier leerlingen van onze school hebben het heel goed gedaan en kregen een eervolle vermelding en certificaat: Myrte Bouman, Jet Brinkman, Harmen Mulder en Jelle Oonk, allen uit L3GA. Hun klasgenoot Jorn Essink deed het net iets beter. Hij is geselecteerd voor de landelijke finale die op 21 juni aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) wordt gehouden. Samen met 23 leerlingen van andere scholen maakt hij daar een theoretische en praktische toets van ieder 90 minuten, Vooral het praktijkgedeelte is spannend, want vooraf is niet duidelijk waarover de proef zal gaan. “Logisch blijven denken” is het devies van mevrouw Wesselink.

De zes beste leerlingen van deze landelijke finale gaan door naar de internationale finale. Die wordt in december in Qatar gehouden.
We wensen Jorn veel succes op 21 juni in Nijmegen!Terug