U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Concours Interscolaire
Bericht geplaatst op: 17-6-2019

Harmen, Jelle, Allard en Jorn winnen eerste prijs!


Jaarlijks organiseren Levende Talen, l’Institut Français des Pays-Bas en de Franse ambassade het Concours Interscolaire voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs en mbo. Onder leiding van docent Marc-Antoine Lenoir deden dit jaar onze derdeklassers mee aan de wedstrijd. Het thema was ‘Aimez ma page FB' met als opdracht om een Facebookpagina te maken van een bekende Franse vrouw of Fransman.
Allard Broersma, Jorn Essink Harmen Mulder en Jelle Oonk (L3GA) kozen Marie Curie als hoofdpersoon voor hun ‘Fakebookpagina’. Madame Curie (1867-1934) was een scheikundige en een pionier op het gebied van radioactiviteit. Ze kreeg twee Nobelprijzen en had samen met haar man Paul een laboratorium.
Willemijn Bouman, Jet Brinkman en Florine Kapper en Malaak Molato (ook L3GA) maakten een pagina over Aya Nakamura (1995), een Franse zangeres van Malinese afkomst, die in Nederland bekend werd met het nummer ‘Djadja’.
De jury was enthousiast over de inzending van onze leerlingen. Op donderdag 13 juni mochten de twee Staringteams in Utrecht, samen met acht andere finalisten, hun werk laten zien. Allard, Jorn, Harmen en Jelle gaven daar, gehuld in witte laboratoriumjassen, een presentatie over hun Facebookpagina. Dat deden ze in uitstekend Frans. Hun presentatie maakte indruk op de jury en de Staringleerlingen wonnen de eerste prijs! Complimenten voor alle deelnemers!


Terug