U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Staring theaterproductie 'Atalanta'
Bericht geplaatst op: 1-7-2019

Vrijdagavond 12 juli om 20.00 uur.


Op vrijdagavond 12 juli wordt vanaf 20.00 uur de theaterproductie ‘Atalanta’ opgevoerd. De voorstelling vindt plaats in de kleine gymzaal van sporthal De Beemd.
Alle brugklassers van locatie L zien ‘Atalanta’  al eerder, namelijk op  11 en 12 juli ’s morgens en ’s middags.

Onder leiding van Björn Sluiter zijn tien leerlingen uit leerjaar 2 tot en met 5 al weken met de voorbereidingen bezig. Op vele vrijdagmiddagen is er gerepeteerd, was er overleg en werd er geschaafd en geschrapt aan het stuk. Björn Sluiter is de regisseur maar door hun inbreng wordt het ook een toneelstuk van de leerlingen zelf.
De voorstelling gaat over koningsdochter Atalanta die een zoon had moeten zijn en daarom door haar vader in een bos wordt achtergelaten. Ze groeit op tot een behendig jaagster die zich kan meten met mannen. Net als in eerdere Staring Theaterproducties krijgt ook dit jaar het mythologische verhaal een moderne twist. De thema’s vrouwenemancipatie en #metoo komen daardoor beter voor het voetlicht.
De leerlingen die meedoen aan de theaterproductie zijn Béla Korpadi, Zora Molenberg Clerbaux, Lisa Kaiser, Ariët Rouwhorst, Eline Beuzel, Nadine Schaap, Melanie Wissink, Matilda Waardenburg, Susan Borgers, Sebastián van Tuijl, Bjerne Ruesink (techniek).

Voorstellingen:
donderdag 11 juli om 11.00 uur en om 14.00 uur (voor leerjaar 1 loc. L)
vrijdag 12 juli om 11.00 uur en om 14.00 uur (voor leerjaar 1 loc. L)
vrijdag 12 juli om 20.00 uur (voor ouders en andere belangstellenden)
Locatie:
Kleine gymzaal, sporthal De BeemdTerug