U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Leerlingen Theaterproductiegroep spelen in film
Bericht geplaatst op: 23-1-2015

Leerlingen van de Staring Theaterproductiegroep doen mee aan een film die is gemaakt in het kader van het Pop-Up-project in Lochem.
Een aantal leerlingen van de Staring Theaterproductiegroep speelde onlangs mee in een heuse film. De film is een idee van Stichting Jong Talent Lochem en regisseur Jorn Snelting en wordt gemaakt in het kader van het Pop-Up-project in Lochem. Naast Staringleerlingen doen ook basisschooljeugd en ouderen mee aan de informatieve film.
het Pop-Up-project nodigt leerlingen van groep 8 van de basisschool uit met ideeën te komen om de leegstand in de binnenstad van Lochem tegen te gaan. De film moet de groep 8'ers inspireren om een creatieve invulling voor de lege panden te bedenken.
Zondagmiddag 18 januari werden diverse scènes voor de film opgenomen. De synopsis van de film is als volgt: een groep jongeren komt enthousiast aan in Lochem om iets leuks te gaan doen, maar eenmaal op de Markt schrikken ze: er is niemand op straat en ze zien overal plakkaten op de ramen met 'Te koop' en 'Te huur', ontzettend saai. Ze besluiten om er iets aan te doen en maken een plan, een Pop-Up-plan. Ze bedenken een verrassende actie in een leeg pand, gaan aan de slag en nodigen Lochemse jongeren uit om met hen mee te doen onder het motto: 'Be Creative, Let's Pop-Up!'.De aftrap van het Pop-Up-project voor groep 8 is op 19 februari a.s. door burgemeester Van 't Erve. Een planoloog vertelt dan over de bouw van een stad in het algemeen en van Lochem in het bijzonder. Hij geeft ook een verklaring voor de leegstand die momenteel in het centrum zichtbaar is. Kunstenaars en de film moeten de groep achters inspireren om mee te denken en mee te werken aan een originele, creatieve invulling voor de lege panden. Groepsgewijs krijgen de leerlingen een pand toegewezen dat ze kunnen invullen met een kunstvorm.
Op 13 maart is er van 15.00 tot 17.00 uur een grote Pop-Up-manifestatie in Lochem. Ook de leerlingen van de Staring Theaterproductiegroep gaan die middag 'pop-uppen'. Alle lege panden stralen dan weer!

Terug