U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Kai is even terug
Bericht geplaatst op: 2-2-2015

Kai Forcey Rodriguez, die drie jaar geleden als uitwisselingsstudent op onze school zat, kwam onverwacht op bezoek.

Kai zat gedurende schooljaar 2011-2012 op het Staring College als uitwisselingsstudent van AFS. Hij heeft net vijf maanden in Israël een intensieve opleiding Hebreeuws gevolgd. Voordat hij teruggaat naar de Verenigde Staten, waar hij woont, maakt hij een tussenstop in Nederland om zijn voormalige gastgezin in Laren te bezoeken èn zijn oude school.Hij bewaart goede herinneringen aan zijn tijd in ons land. "Ik heb het geweldig gehad hier. Het was een leuke ervaring." Inderdaad, Kai spreekt nog steeds uitstekend Nederlands. Dankzij zijn klasgenoten en docenten had hij de taal destijds vlug onder de knie. Hij werd warm ontvangen door docenten en leerlingen en maakte snel nieuwe vrienden. Met sommige van hen heeft hij nog steeds contact.
"Ik vond de docenten heel betrokken", zegt hij. "Dat is in Amerika iets anders." Kai vond het interessant dat hij hier veel leerde over de Europese geschiedenis. Daaraan wordt op Amerikaanse scholen alleen globaal aandacht besteed.
Na zijn tijd in Lochem deed hij in de VS zijn laatste jaar van de middelbare school. Daarna verbleef hij een aantal maanden met zijn familie in Italië en volgde allerlei vakken via de Virtual Learning Academy, een online scholingsprogramma. Vervolgens trok hij naar Israël, verbleef in een kibboets en leerde Hebreeuws.
Na de zomervakantie gaat hij aan een Amerikaanse universiteit liberal arts, politicologie en internationale betrekkingen studeren. Hij wil diplomaat worden en veel talen leren spreken. "Dan kan ik mensen persoonlijker benaderen en beter contact met ze krijgen."
Het is fijn te horen dat het Kai goed gaat. Bedankt dat je even bij ons op bezoek was, Kai!


Terug