U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Informatiebijeenkomst voor gastgezinnen van buitenlandse studenten
Bericht geplaatst op:

Hoe is het om een jaar lang een jongere uit het buitenland in huis te hebben?

Infobijeenkomst over gastgezinnen door AFS Steden3hoek

Hoe is het om een jaar lang een jongere uit het buitenland in huis te hebben? Ook op het Staring College lopen ieder jaar weer enkele buitenlandse jongeren rond die een jaar lang deelnemen aan de Nederlandse manier van leven. Maar waarom zou je het doen? Wat voegt het toe aan je gezin? Moet je kinderen in dezelfde leeftijd hebben of juist niet? Vragen die aan bod komen tijdens  de informatie bijeenkomst op:

Donderdag 26 maart 2015  van 19.30 – 21.15 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
op het Staring College.
AFS biedt jongeren tussen de 15 en 18 jaar de mogelijkheid gedurende een schooljaar deel uit te maken van een andere cultuur. De jongeren zijn afkomstig uit landen zowel binnen  als buiten Europa. Zij gaan naar school, een sportclub of beoefenen andere hobby’s, net als thuis. Om vrienden te maken, bezig te zijn en Nederlands te leren. Zij maken een jaar lang deel uit van je (gast)gezin. Een verrijking en aanvulling voor je eigen gezin, want ondertussen leer ook jij meer over zijn of haar cultuur, gewoonten en gebruiken.

Tijdens de avond is een aantal jongeren samen met hun gastouders aanwezig voor het delen van ervaringen. 

Lukt het niet om op donderdag 26 maart te komen, maar heb je wel interesse? Op Woensdag 1 april 2015 van 19.30 – tot 21.015uur (inloop vanaf 19.15 uur) is er nóg een bijeenkomst. Dan in Huize Middendorp, Binnenweg 59a, 6955 AW Ellecom

Het zijn informele bijeenkomsten waar de rol van AFS wordt uitgelegd, waar ervaringen worden gedeeld en vragen worden beantwoord. Nieuwsgierig geworden of heb je al vragen? Bel of mail naar Marian Geling (06-27057594 of mariangeling@outlook.com Voor meer informatie over AFS, kijk ook op www.afs.nl.

Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.