U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Schrijfster Maren Stoffels bezoekt locatie Beukenlaan
Bericht geplaatst op: 30-3-2015

De populaire jeugdboekenschrijfster Maren Stoffels vertelde op locatie Beukenlaan in Borculo over haar boeken. 

Op maandag 23 maart kwam schrijfster Maren Stoffels de leerlingen met een schrijversbezoek verblijden. Vooraf aan haar komst hebben de leerlingen tijdens de lessen Nederlands aandacht besteed aan haar boeken.
"Hé allemaal! Kennen jullie mij? Jullie zouden mij kunnen kennen van mijn boeken Sproetenliefde, Dreadlocks & lippenstift en Je bent van mij". Zo begint de pas 27-jarige schrijfster Maren Stoffels haar relaas. Vol humor brengt deze rasechte vertelster haar verhaal. Over haar allereerste schrijfervaringen die uiteindelijk leidden tot haar eerste echte boek, dat al werd uitgegeven toen ze nog op de middelbare school zat.

  

Zeer beeldend vertelt ze hoe zij aan inspiratie komt voor haar verhalen. Zo heeft ze zich eens heel stilletjes opgerold op de meisjes-wc van haar school verstopt, waarbij ze de geheimen heeft afgeluisterd van nietsvermoedende medescholieren. Van schrik viel ze bijna van de wc toen ze echt een geheim hoorde. Haar boek Sproetenliefde is hierop gebaseerd.
Ook vertelde ze over de thriller Je bent van mij, die ze samen met Hans Kuyper heeft geschreven. Het boek is gebaseerd op haar eigen ervaringen. Het verhaal over haar stalker die ze 'Engerd' noemt op haar mobiel, dient als uitgangspunt voor het boek.
Als afsluiting licht Maren nog een tipje van de sluier op over haar nieuwe boek Ik denk dat dit het einde is. Enthousiast vertelt ze dat ze voor dit verhaal undercover heeft meegelopen met een zwerver in Amsterdam. Voor al haar boeken doet ze vooraf uitgebreid research, zodat ze zich zo goed mogelijk kan inleven in het verhaal dat ze schrijft.
Vijftig minuten lang weet Maren Stoffels de leerlingen te boeien met interessante en grappige onderwerpen. Een ontspannen en leerzaam lesuur voor de leerlingen!


Terug