U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Staring-meiden winnen Eureka!Cup 2015
Bericht geplaatst op: 21-5-2015

Zes leerlingen uit L1L hebben met hun ontwerp voor een fietscarrousel de Eureka!Cup gewonnen.

De Eureka!Cup is een landelijke ontwerpwedstrijd met een technologisch en (natuur)wetenschappelijk thema voor jongeren uit de onderbouw van HAVO/VWO. Dit seizoen stond  de Eureka!Cup in het teken van civiele techniek. De deelnemers konden voor hun ontwerp daarbij een keuze maken uit verschillende opdrachten.
Frederique Hogenkamp, Isa Ribbers, Fabiènne Horstman, Kris Weener, Janneke Heuver en Maria Koenders uit L1L gingen aan de slag met de opdracht ‘Fietspark’. Ze moesten een oplossing bedenken voor de problemen van het parkeren van fietsen in de vier grote (studenten)steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

 

Het zestal bedacht een fietscarrousel. Daarvoor hebben ze de problematiek van hun onderwerp eerst onderzocht. Door trial and error kwamen ze tot een conceptontwerp en een prototype.
De meiden presenteerden hun ontwerp in maquettevorm in het gebouw van Rijkswaterstaat in Utrecht. “Een heel mooi gebouw”, vindt Janneke.
In totaal waren er zestig teams die deelnamen aan de Eureka!Cup. Binnen de categorie ‘Fietsplan’ waren er twintig teams. Een geweldige prestatie dus voor onze leerlingen waar ze terecht trots op zijn!

 

Of de meiden later in de techniek verder willen, weten ze nog niet. “Maar het was heel leuk om deze opdracht te doen en we hebben er veel van geleerd”, zegt Frederique.


Terug