U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Project Middeleeuwen
Bericht geplaatst op: 8-6-2015

De Lochemse theatergroep ‘Woud der Verwachting’ verzorgt lessen over de Middeleeuwen.


De eerste klassen hadden op maandag 8 juni bijzondere geschiedenislessen. Op uitnodiging van de docenten Franka Bretveld en Berna Nap verzorgde theatergroep ‘Woud der Verwachting’ een project over de Middeleeuwen.
De Lochemse groep heeft zich gespecialiseerd in de Middeleeuwen en bezit prachtige kostuums en gebruiksvoorwerpen waarmee ze taferelen uit dit tijdperk naspelen.
 

De groep behandelde verschillende thema’s. Voor het thema over de middeleeuwse standenmaatschappij werden kledingstukken getoond die pasten  één van de drie standen geestelijkheid, adel en boeren. Met meegebrachte attributen konden de leerlingen zelf ervaren hoe je met een hellebaard of ander wapen de wacht moet houden. En hoe lastig het is om met een berrie de groenten uit je eigen tuin naar de markt te dragen.
 

Bij het thema ‘Kleding’ vertelden de medewerkers van de theatergroep dat je aan de kleur van de kleding in de Middeleeuwen kon zien hoe belangrijk iemand was: hoe feller de kleur van het kledingstuk, hoe rijker en belangrijker de persoon was.
Andere thema’s die aan bod kwamen, waren ‘Het schrift’, ‘Kwakzalvers’, ‘Gelre’ en ‘Muziek’.
Al met al leerzame en aansprekende lessen waarin de Middeleeuwen een stukje dichterbij worden gebracht.
Ook op 15 juni zal ‘Woud der Verwachting’ aan onze brugklassers lessen over de Middeleeuwen geven.


Terug