U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Informatieavond over mbo-opleidingen
Bericht geplaatst op: 3-11-2015

Op dinsdag 17 november houdt het Staring College een mbo-infoavond voor leerlingen uit 3 en 4 vmbo/mavo.

Na de mavo of het vmbo kiezen de meeste leerlingen voor een opleiding in het mbo (middelbaar beroepsonderwijs). Er is heel veel keuze in opleidingen en het valt niet altijd mee om een vervolgstudie te kiezen. Daarom organiseert het Staring College een mbo-infoavond voor leerlingen uit leerjaar 3 en 4 vmbo/mavo.

Tijdens deze avond worden er zo’n 40 opleidingen toegelicht. Er zijn drie informatierondes en de leerling kan dus de voorlichting van drie opleidingen naar keuze bijwonen. Voor sommige leerlingen zal het gaan om een eerste oriëntatie, voor andere leerlingen biedt de avond de mogelijkheid om wat meer te weten te komen over sectoren en opleidingen waar ze zich al een beetje bij thuis voelen.

De voorlichting wordt verzorgd door vertegenwoordigers van een groot aantal mbo-instellingen. Zij vertellen over de opleiding, toelatingseisen en mogelijkheden. In het Forum zijn zes studie-informatiepunten over het mbo ingericht van Aventus, Graafschap College, Helicon, AOC Oost, ROC Twente en Technicampus.

De infoavond wordt gehouden op de locatie Lochem (Zutphenseweg 108) en begint om 19.00 uur.

De eerste voorlichtingsronde duurt tot 19.30 uur. De tweede ronde is van 19.45 tot 20.15 uur. De derde en laatste ronde van 20.30 tot 21.00 uur.


Terug