U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Dag van de Franse taal
Bericht geplaatst op: 13-11-2015

Op 10 november was het de hele dag 'Vive la France!'. Like het Staring-filmpje!

Van de activiteiten van de Dag van de Franse Taal is een filmpje gemaakt dat op YouTube staat, een inzending voor het 'concours vidéo'. Ook andere scholen hebben filmpjes gemaakt. De video met de meeste 'likes' wint een prijs. Bekijk hier het filmpje en like het! 

Op de Dag van de Franse Taal stond het schoolvak Frans in de schijnwerpers en viel er veel Frans te beleven, zien, horen en proeven. Een grote opblaasbare Eiffeltoren bij de ingang van de school, geflankeerd door Franse oldtimers, bracht iedereen meteen al in de juiste stemming. Door de Franse liedjes en chansons die door de school klonken, werd dit gevoel versterkt. De dag werd geopend door niemand minder dan  'François Hollande'.

 
In de lessen werd extra aandacht besteed aan Franse gedichten, literatuur en cultuur. Geïnspireerd door  het werk van talloze Franse kunstenaars, maakten leerlingen een alternatieve Eiffeltoren van kleurige blokken. In het Franse restaurant dat voor deze gelegenheid was ingericht, werden lekker hapjes geserveerd die door leerlingen zelf waren gemaakt: stokbrood met kaasjes, croissants, madeleines, quiches en zelfs mosselen. In de Salon de Beauté werden nagels gelakt, uiteraard in de Franse driekleur bleu-blanc-rouge. Buiten kon een spelletje jeu-de-boules worden gespeeld.

  

   
De Franse taal staat de laatste jaren meer in de belangstelling door onder andere de speelfilm Intouchables en de liedjes van de Belgische artiest Stromae. Om de keuze voor het Frans als examenvak verder te bevorderen, is de Dag van de Franse taal georganiseerd. Door op een andere manier bezig te zijn met de hedendaagse Franse cultuur, de rol van Frans in studie en beroep en de verbinding met andere vakken, ervaren de leerlingen het Frans als een prettige en praktische taal.
 


Terug