U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Regiofinale First Lego League op Staring College!
Bericht geplaatst op: 30-11-2015

Op 11 december wordt op de locatie Lochem de regiofinale Achterhoek gehouden van de techniekwedstrijd First Lego League. 

Elf teams, waaronder ook teams van het Staring College, doen mee aan deze regionale voorronde. Elk team bestaat uit maximaal tien deelnemers.

First Lego League
De First Lego League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Dit jaar is het thema ‘Trash Trek’. Het thema moet kinderen uitdagen om te denken als wetenschappers en technici. Zo'n 290.000 kinderen uit meer dan tachtig landen gaan de fascinerende wereld van afval onderzoeken. Van inzameling tot sorteren tot aan slim hergebruik om er nieuwe producten mee te maken.

Regiofinale: onderzoek en robotwedstrijd
De regiofinale bestaat uit vier onderdelen: onderzoeken, innovatieve oplossing voor een probleem bedenken, onderzoek/oplossing presenteren en bouwen/programmeren van een robot.
Voor de finale kiezen en onderzoeken de verschillende teams een probleem dat te maken heeft met afvalproductie en –verwerking. Ze bedenken een innovatieve oplossing om dit probleem aan te pakken. De oplossingen presenteren de verschillende teams aan elkaar en aan een jury.
Daarnaast maakt elk team een robot met Technisch Lego. Tijdens de finale zijn er wedstrijdtafels waarop de robot een bepaald parcours moet afleggen. Vooraf aan de wedstrijd zijn de leerlingen wekenlang druk bezig met het bouwen en programmeren van hun robot. Ondanks de goede voorbereidingen is dit voor alle deelnemers een spannend onderdeel: doet de robot wat hij moet doen?

De Vuilnismannen
In de pauze van de finale (rond 16.30 uur) zullen ‘De Vuilnismannen’ een optreden verzorgen. De groep maakt muziek op een uitgebreid trommelinstrumentarium, gemaakt van gedumpte emmers, tonnen, borstels, pannen en andere afvalmaterialen. Heel toepasselijk bij het thema van de wedstrijd: afval!

Meer informatie is te vinden op de site van First Lego League.


Terug