U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Klassiek concert
Bericht geplaatst op: 29-2-2016

Bovenbouwleerlingen havo en vwo met een kunstvak in hun vakkenpakket bezoeken op 9 maart een klassiek concert in de Lochemse schouwburg
Op initiatief van de Vereniging KunstKring Ruurlo is in samenwerking met de schouwburg Lochem en het Staring College een klassiek concert georganiseerd. Bovenbouwleerlingen van havo en vwo met een gekozen kunstvak in hun vakkenpakket gaan op 9 maart luisteren naar pianist Martijn Willers en violiste Svenja Staats in de schouwburg in Lochem.
De Vereniging KunstKring Ruurlo heeft zich tot doel gesteld cultuur dichterbij de mensen uit de regio te brengen. Jaarlijks worden op een creatieve manier meerdere programma’s ontwikkeld met muziek, exposities en cursussen.
De kosten voor het concert worden gedeeld door de KunstKring, Schouwburg Lochem en het Staring College zodat de leerlingen het concert gratis kunnen bijwonen.
Het concert begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 15.45 uur.
Het concert wordt speciaal georganiseerd voor bovenbouwleerlingen met een kunstvak.
Ook leerlingen van het Staring College die (nog) geen kunstvak hebben gekozen worden uitgenodigd om aan te sluiten bij de leerlingen kunst. Zo krijgen alle leerlingen die geïnteresseerd zijn de kans om dit concert bij te wonen!

Over de musici:
Violiste Svenja Staats (Utrecht 1996) speelt sinds haar vijfde jaar viool en werd op haar 9e toegelaten tot de Jong Talentklas van het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf 2014 is zij leerling van Elisabeth Perry, docent aan het Utrechts Conservatorium.

Als negenjarige trad Staats op in het Concertgebouw en sindsdien speelde zij als soliste op diverse concertpodia in binnen- en buitenland. Staats won meerdere (inter)nationale prijzen en won zowel de 1e prijs als de Publieksprijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2011.

Staats speelde op diverse kamermuziekfestivals, soleerde veelvuldig met verschillende orkesten binnen en buiten Nederland en is regelmatig op televisie te zien.

Pianist Martijn Willers studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Mila Baslawskaja en David Kuijken. Hij volgde masterclasses voor solo piano bij o.a. Jan Wijn, Willem Brons en Mikhail Voskresensky.

In maart 2006 won hij de SNS REAAL Fonds masterclass prijs in de finale van het 57e Vriendenkrans Concours van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Martijn vormt een vast duo met cellist Joris van den Berg. Met Fleur Bouwer (klarinet) en Maria Milstein (viool) vormt hij Trio Contrasten, zij spelen elk seizoen met groot succes in vele zalen.

Martijn Willers is regelmatig te beluisteren op Radio 4 en de Concertzender.Terug