U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Examen Cambridge Engels
Bericht geplaatst op: 9-6-2016

Onze 3 gymnasium+ leerlingen doen op 4 en 11 juni examen voor hun First Certificate of English.

Het eerste deel van het FCE-examen vond op zaterdag 4 juni op school plaats.

“Het was heel erg warm in het lokaal”, zegt Mette Bloemen. “En het examen was ook wel iets moeilijker dan ik had verwacht.” Wilco Kolk beaamt dit maar heeft desondanks een goed gevoel over zijn examen. Ook Mette denkt dat ze het examen gehaald heeft. De twee leerlingen uit L3GA leggen uit dat het examen uit drie onderdelen bestaat. Use of English en Reading is het eerste deel. De teksten waarover vragen moesten worden beantwoord gingen onder andere over de invloed van kleuren in de vechtsport en over de dochter van een popster. Daarna volgde het onderdeel Listening.  Tot slot kwam Writing aan bod waarvoor een essay en een korte tekst moest worden geschreven. “Je kon uit verschillende opdrachten kiezen”, vertelt Wilco. “Je mocht een advertentietekst voor een hotel maken of een e-mail schrijven.”

Zaterdag 11 juni moeten Mette, Wilco en hun klasgenoten weer aan de bak, dan voor deel 2 van het examen. Daarvoor reizen ze af naar Arnhem, waar het examen wordt verzorgd door de British Council. Het gaat dan om een mondelinge test van zo’n 20 minuten.

 

 Een geruim aantal jaren heeft het Staring College gymnasium+ klassen. Gymnasium+ biedt een onderwijsprogramma voor kritische leerlingen die extra uitgedaagd willen worden. Het tempo in de lessen ligt wat hoger, de leerlingen krijgen meer eigen verantwoordelijkheid en doen onderzoeksvaardigheden op. Naast de traditionele gymnasiumvakken Latijn en Grieks, volgen de leerlingen Cambridge Engels. 

Voor Nederlandse universiteiten en studies, stages en werk in het buitenland is een goede beheersing van het Engels steeds belangrijker. Het Staring College heeft gekozen voor het Cambridgeprogramma om vaardigheid in het Engels op hoog niveau te ontwikkelen. De universiteit van Cambridge heeft een afdeling die Engelse taalcursussen en de bijbehorende examens verzorgd. Wereldwijd worden jaarlijks inmiddels miljoenen diploma’s uitgereikt.

In het lesrooster zijn voor gymnasium+ speciale uren opgenomen voor het Cambridge Engels.


Terug