U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Protestsongs in de klas
Bericht geplaatst op: 21-6-2016

Frank Stapelbroek en Michelle van der Horst uit L3AA maakten een prachtige website over hun zelfgeschreven protestsong.

Leerlingen uit 3 havo/vwo hebben zich de afgelopen weken tijdens de lessen Engels beziggehouden met protestsongs.
Ze verdiepten zich in de achtergrond van de protestsong en bestudeerden verschillende songteksten. Uiteraard werden er ook allerlei protestsongs beluisterd.
Als slotopdracht schreven de leerlingen in duo’s hun eigen protestsong over een sociaal thema dat hen raakt of bezighoudt. Ze konden kiezen uit thema’s als vrijheid, religie, racisme, sociaal onrecht of gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Op een bestaande protestsong bedachten ze een nieuwe tekst. Inspiratie deden de leerlingen op met liedjes van onder andere Bob Dylan (Blowing in the wind), Bruce Springsteen (Born in the UA), Phill Collins (Another day in paradise) of Areethe Franklin (Respect).
Tot slot presenteerden alle groepjes hun eigen song in de klas.

Frank Stapelbroek en Michelle van der Horst lieten zich inspireren door Another day in paradise van Phil Collins en verwerkten al hun informatie in een prachtige website. Ook de door henzelf geschreven songtekst is hierop te vinden. In ‘But you’r enot alone’ vertellen Frank en Michelle over daklozen. Tijdens de presentatie in de klas liet het tweetal bovendien een geweldige performance zien.
Nieuwsgierig naar de website van Frank en Michelle? Klik dan hier.


Terug