U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Introductie leerjaar 1 2016
Bericht geplaatst op: 30-8-2016

Onze nieuwe brugklassers hebben drie geweldige introductiedagen achter de rug.

Samenwerken met elkaar, kennismaken met de mentor en andere docenten en wegwijs worden in het schoolgebouw zijn de belangrijkste ingrediënten van de introductiedagen. Het afwisselende programma zat vol sport, spel en muziek rondom het thema  ‘Staring Xtreme’.

De leerlingen kregen gelegenheid om hun talenten te ontdekken in workshops dans, percussie, drama, binnensporten en allerlei spelletjes buiten. Ondanks het warme weer deden alle kinderen enthousiast mee! Tijdens de ‘Discovery Lochem’ ontdekten de leerlingen aan de hand van opdrachten de stad Lochem, waarbij ze van historisch belangrijke plekken in Lochem ludieke foto’s moesten maken.

 

Bijzonder waren de twee activiteiten waaraan alle 270 brugklassers tegelijkertijd meededen.  Onder leiding van Sportcoach Lochem voerden ze samen een flashmob uit op swingende muziek. En in luttele seconden vormden alle kinderen samen de letters SC van Staring College.

 
Afsluiting van de introductiedagen was de presentatieavond voor de ouders. Elke klas beklom het podium om een act op te voeren die in slechts enkele uren was voorbereid. Ook de klassenbegeleiders en mentoren kwamen op het podium  voor de ruim 500 ouders op de tribunes. Tristan Braakman uit 2 vwo had een mooie fotocompilatie gemaakt die de ouders een goed beeld gaf van de introductie.

Het afsluitende schoolfeest moest helaas vanwege de extreme warmte uitgesteld worden.

Kortom: zeer succesvolle introductiedagen  als start van dit schooljaar.


Terug