U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Dag van de Franse taal
Bericht geplaatst op: 13-10-2016

Op 15 november organiseren we voor de derde keer de 'Dag van de Franse taal'.

Op deze dag willen we niet alleen het belang van Frans onder de aandacht brengen, maar ook benadrukken dat je veel plezier kunt beleven aan deze taal. Veel mensen zouden graag wat beter Frans willen spreken, maar denken dat dit voor hen te moeilijk en dus onbereikbaar is. Maar dat is echt een misverstand. Als je er wat moeite voor doet is het niet onmogelijk die taal onder de knie te krijgen. Bovendien is het niet nodig om het vlekkeloos te spreken om je in het Frans te kunnen redden. Een voordeel van een beetje Frans spreken is dat je met de Fransen kunt communiceren als je bijvoorbeeld in Frankrijk met vakantie bent. En mocht je ooit in dit mooie land gaan studeren, een baan krijgen of voor je beroep met Fransen te maken krijgen, dan is het vaak nodig dat je het Frans beheerst. In ieder geval heb je dan een streepje voor op anderen!

Dit jaar staat de 'Dag van de Franse taal' in het teken van het stripverhaal. Je moet daarbij denken aan de strip Astérix et Obélix. Neem je een slok van de potion magique (toverdrank), dan voel je je krachten toenemen, net als Obélix. Probeer vervolgens een paar zware gewichten op te tillen of geef met de hamer een klap op de Kop van Jut.
In het Forum zijn producten te zien die exemplarisch zijn voor Frankrijk en de Franse cultuur: Peugeot, Citroën, Lu-koekjes, Moulinex, Bic-pennen en nog veel meer.


Terug