U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Leerlingen in gesprek met John Hattie
Bericht geplaatst op: 8-11-2016

Marit en Maria spraken op een onderwijsconferentie met de gerenommeerde onderwijswetenschapper uit Nieuw-Zeeland.

Op 3 en 4 november vond in Nieuwegein het onderwijscongres 'Leren zichtbaar maken' plaats. Belangrijke gastspreker was professor John Hattie. Hij is auteur en co-auteur van diverse boeken en artikelen en de senior-adviseur van het 'Leren zichtbaar maken'-programma voor scholen.
Leren zichtbaar maken heeft verschillende aspecten. Volgens Hattie moet leren voor leerlingen helder worden gemaakt, ze moeten inzicht krijgen in hoe ver ze zijn in het bereiken van hun leerdoel en wat hun volgende stap is om dit doel te bereiken. Hattie's belangrijkste adviezen voor docenten zijn: "Kijk naar je lesgeven door de ogen van je leerlingen en help leerlingen hun eigen leraar te zijn".

 
De conferentie in Nieuwegein was bedoeld voor docenten en leidinggevenden in het onderwijs, maar van onze school waren ook twee leerlingen aanwezig: Maria Koenders uit 3 mavo en Marit Fokkink uit 3 gymnasium. Zij voerden met professor Hattie het gesprek over hoe zij leren en wat daarbij helpt. Het was mooi om te zien hoe de twee meiden in uitstekend Engels het gesprek voerden. Van vele kanten kwamen er complimenten voor Maria en Marit!

 

Op SC Speaks doet Marit uitgebreid verslag over haar ervaringen op het congres.


Terug