U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

L2P wint helikoptervlucht!
Bericht geplaatst op: 14-11-2016

Klas L2P deed mee aan de Nationale Fiets Telweek en maakte heel veel fietskilometers. En met succes!
Over het gebruik van de auto en het OV is veel bekend. Maar van de meer dan 14 miljoen fietsers in ons land weten we veel minder. Daarom vond in september voor de tweede keer een Fiets Telweek plaats. Het is een onderzoek over hoe we ons op de fiets verplaatsen, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Aan de hand van de uitkomsten kunnen bijvoorbeeld fietspaden verbeterd worden.
Ook middelbare scholieren wordt opgeroepen mee te doen aan de fietstelactie om de veel gefietste routes richting school in kaart te brengen.
Klas L2P van de locatie Lochem ging afgelopen september fanatiek aan de slag met de speciale Fietstel-app en probeerde zoveel mogelijk fietskilometers te maken. De prijs die de klas zou kunnen winnen was een grote stimulans. De klassen met de meeste kilometers maakten namelijk kans op het winnen van één van de drie helikoptervluchten. Het motto 'Fiets je klas de lucht in' was voor L2P een extra motivatie.
En wat een verrassing: L2P wint een helikoptervlucht en gaat in maart fietsend Nederland van bovenaf bekijken. Een geweldig voortuitzicht! Gefeliciteerd!

Meer informatie over het fietsentellen is te vinden op de site van de Fiets Telweek.  

Terug