U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Staringwebshop online
Bericht geplaatst op: 15-11-2016

Op 14 november lanceerden leerlingen uit 3 vmbo hun eigen webwinkel www.staringshop.nl 

Een team leerlingen is een half jaar bezig geweest om de webshop te bouwen en in te richten. Ze gaan de webwinkel ook beheren. Aan de webshop is een goed doel gekoppeld. Voor dit eerste jaar is gekozen voor het project 'Jongerenmaatjes' van Humanitas.

De producten die online verkocht worden zijn afkomstig van Dokado en Moba-beauty, twee lokale bedrijven die onderwijs en ondernemerschap willen stimuleren.

Vorig schooljaar introduceerde het Staring College het keuzevak 'Webshop' om aan te sluiten op de groeiende online-wereld. Het project combineert theorie en praktijk en heeft als resultaat een eigen schoolwebshop.

De helft van de winst uit de webwinkel gaat naar een goed doel, dit schooljaar is dat 'Jongerenmaatjes' van Humanitas. Jongeren tussen de 12 en 25 jaar die problemen met of vragen hebben over school, werk of vrije tijd worden geholpen door een coach. Deze jonge vrijwilliger biedt vriendschap en steun in lastige situaties.

De klas vormt zelf het webshopteam met een directeur, webmaster, tekstschrijver, fotograaf, online marketeer en inkopers. Iedereen is logistiek medewerker bij het verwerken van de bestellingen.
Doordat leerlingen samen de webshop maken en beheren, wordt hun ervaring gekoppeld aan de praktijk. In de lesuren 'Webshop' leren ze vaardigheden die in andere lessen niet aan bod komen. Na een half jaar wordt in de lessen ook aandacht besteed aan mediawijsheid, omgaan met geld en programmeren.
Vanaf januari 2017 neemt een volgende 3 vmbo-klas de regie van de webwinkel over.

Nieuwsgierig naar de Staringshop? Klik hier!


Terug