U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Pre-University Universiteit Twente
Bericht geplaatst op: 25-11-2016

Staring College is Pre-U Partnerschool.

Sinds kort is de samenwerking met de Pre-University van de Universiteit Twente geformaliseerd.

Talentontwikkeling
De inzet is talentontwikkeling, om zo de aansluiting tussen voortgezet onderwijs en academisch hoger onderwijs te verbeteren. Er is een breed aanbod voor vwo-leerlingen die willen excelleren of gewoon geïnteresseerd zijn in iets extra's.

Aanbod
Jaarlijks worden er in een aantal blokken masterclasses aangeboden die een link hebben met studierichtingen op de UT, dus bèta- en gammagericht. Denk daarbij aan robotica, psychologie, strategisch crisismanagement, nanotechnologie, lab on  a chip. De masterclasses vinden plaats op de UT, de leerlingen (Pre-U-studenten, zoals ze daar genoemd worden) komen zo al tijdens hun vwo-periode in aanraking met de stimulerende, academische sfeer van de UT.

Honoursprogramma
Het honoursprogramma is een onderwijsprogramma voor de getalenteerde vwo-leerlingen die op zoek zijn naar een extra uitdaging naast het reguliere vwo-programma. Het Pre-U honoursprogramma duur anderhalf jaar, je begint in september van leerjaar 5 vwo en eindigt in 6 vwo voor de kerstvakantie.
Tijdens dit programma ga je naast een aantal masterclasses aan de slag in uitdagende modules, zoals wetenschapsfilosofie en academisch schrijven. Het laatste halfjaar van het honoursprogramma bestaat uit het maken van je oprofielwerkstuk, met begeleiding vanuit de universiteit.

Binnen het Staring College is docent Martin Stegeman coördinator van Pre-U.
Op de website van Pre-University is meer informatie te vinden.


Terug