U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Leerlingen brengen ouderen kerstbezoek
Bericht geplaatst op: 15-12-2016

Vmbo'ers van de  locatie Herenlaan gaan helpen in verzorgingshuizen.

Jarenlang werd op de laatste vrijdag voor de kerstvakantie op de locatie Herenlaan een kerstviering georganiseerd voor en door leerlingen. Dit jaar maakt het kerstontbijt voor het eerst plaats voor een kerstbezoek aan ouderen in verzorgingshuizen in de regio.

De docenten van de commissie Vieringen en Acties liepen al langer met het idee rond om een andere invulling te geven aan deze vrijdagochtend. "De traditionele kerstviering met een ontbijt en kleine activiteiten strookt volgens ons niet echt meer met de kerstgedachte. Daarom doen we het dit jaar anders." vertellen docenten Erwin Bolks en Desiree Rouwenhorst.

De derdeklassers vmbo bezoeken op vrijdagochtend 23 december ouderen in verzorgingshuizen in Borculo, Beltrum, Barchem en Lochem. Ze assisteren dan bij de dagelijkse dingen en helpen - om bij de kerstgedachte te blijven - andere mensen.
In groepjes, onder begeleiding van een docent van school, zullen ze koffieschenken, tafel dekken, wandelen en een spelletje doen met bewoners, assisteren bij de bingo enzovoort. Ook de docenten dragen hun steentje bij. De verzorgingshuizen reageerden enthousiast en positief op het aanbod van de locatie Herenlaan.
In totaal gaan ongeveer 75 leerlingen uit 3 vmbo-basis en -kader op pad. Als cadeautje nemen ze zelfgebakken koekjes mee.
Volgend schooljaar wordt het project uitgebreid met de vierdejaars vmbo.

De verzorgingshuizen die bezocht worden zijn:
J.W. Andriessenhuis in Borculo;
De Hassinkhof in Beltrum;
Woonzorg Plus in Barchem;
Gudula in Lochem;
Woonzorgcentrum De Hoge Weide in Lochem.


Terug