U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

L2P ging de lucht in!
Bericht geplaatst op: 17-3-2017

De leerlingen wonnen een helikoptervlucht omdat ze meededen aan de Nationale Fiets Telweek.

Een spannende en bijzonder dag voor de leerlingen en mentor van klas L2P. Ze togen samen naar Kootwijkerhout om vanaf daar een heuse helikoptervlucht te maken. Dit uitstapje hadden ze verdiend door hun deelname aan de National Fiets Telweek.
De Nationale Fiets Telweek is een onderzoek over hoe we ons op de fiets verplaatsen, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Aan de hand van deze informatie uit de Fiets Telweek kunnen bijvoorbeeld fietspaden verbeterd worden. Klas L2P ging van 19 tot en met 25 september aan de slag met de speciale Fietstelapp en maakte heel veel fietskilometers. Extra motivatie was de kans een helikoptervlucht te kunnen winnen. En tot grote vreugde van de leerlingen waren ze één van de drie winnaars van de helikoptervlucht.
Op 16 maart ging de hele klas samen met mentor Wilma Wesselink naar Kootwijkerhout waar een helikopter klaarstond van HeliFlight. In groepjes van vier werd telkens een vlucht van zo'n zes minuten gemaakt. Lochem werd in deze korte tijd niet bereikt, maar het uitzicht was er niet minder om, mede dankzij het heldere weer.
"Supergaaf!", klonk het uit veel monden. Een unieke ervaring en een dag om nooit te vergeten!

 

 

 

 


Terug