U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Staring on the Job en gala
Bericht geplaatst op: 18-4-2017

De eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo gaan op donderdag 20 april klussen bij maatschappelijke organisaties en instellingen. 's Avonds is er gala.


Evenals voorgaande jaren zetten de eindexamenkandidaten zich ook nu in voor een sociaal-maatschappelijk doel. Zij gaan in groepjes vrijwilligerswerk doen bij (zorg)instellingen, sportverenigingen, basisscholen en maatschappelijke organisaties. De 'jobs' variëren van het onderhoud van velden bij een sportclub, het vegen van een schoolplein tot het helpen bij een creatieve ochtend voor ouderen. Van 9.00 tot 13.00 uur zijn 291 examenleerlingen in touw voor 33 organisaties.

Na afloop van deze ochtend gaan de leerlingen naar huis om zich letterlijk en figuurlijk op te maken voor het gala waarvoor ze aan het eind van de middag weer op school worden verwacht. De aankomst van de leerlingen in prachtige en bijzondere voertuigen is sinds jaar en dag een enorme happening.
Vervolgens staat er voor de feestgangers een driegangenmenu klaar, bereid door 5 vwo'ers onder leiding van docent Peter Schut. Na afloop van het diner is er feest met een band.

Terug