U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Leerlingen Bartiméus op bezoek
Bericht geplaatst op: 22-5-2017

Leerzame samenwerkingsmiddag met klas L2C!

15 leerlingen van Bartiméus bezochten 18 mei het Staring College en trokken een middag op met klas L2C. Stichting Bartiméus verzorgt onderwijs voor kinderen met een visuele beperking, onder andere in Lochem.

Raceauto's
De Bartiméusleerlingen zijn op hun eigen school bezig met het project 'Energie' en in het kader hiervan was er een samenwerkingsmiddag met onze leerlingen.
Aan de middag was al een voorbereiding vooraf gegaan. Tijdens technieklessen hadden de leerlingen uit L2C een bouwpakket voor een raceauto samengesteld. Elke L2C'er zette nu samen met een leerling van Bartiméus een raceauto in elkaar, die zich voortbeweegt op lucht door middel van een ballon.
Na een (drink)pauze in het Forum werd met deze raceauto's een wedstrijd gehouden om te zien welk duo het snelste voertuig had gebouwd.
Na het maken van een groepsfoto namen de leerlingen afscheid van elkaar. Voor beide groepen was het een leerzame en vrolijke middag!

Intentieverklaring samenwerking
Afgelopen februari ondertekenden het Staring College en Stichting Bartiméus een intentieverklaring voor de samenwerking tussen beide instellingen. Die samenwerking is erop gericht om vanaf 1 augustus 2018 leerlingen met een visuele beperking en een vmbo-, mavo-, havo- of vwo-advies te laten instromen in het eerste leerjaar van het Staring College. Deze leerlingen zullen dan deels het reguliere lesprogramma van het voortgezet onderwijs volgen en deels een lesprogramma verzorgd door het voortgezet speciaal onderwijs (vso). Ook wordt nagegaan of er maatwerkoplossingen zijn voor leerlingen uit hogere leerjaren. Deze opzet wordt verder uitgewerkt vanuit het principe: gewoon waar het kan en speciaal waar het moet.

Terug