U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Lochem Energy Challenge
Bericht geplaatst op: 12-6-2017

Leerlingen uit 4 vwo gaan op 30 juni aan de slag met een project over groene energie.

De Lochem Energy Challenge is een jaarlijks terugkerend project voor leerlingen uit 4 vwo rondom duurzaamheid. De achterliggende gedachte is: ‘Jonge ogen kijken anders, jonge ogen kijken verder’. Leerlingen bedenken duurzame oplossingen of onderzoeken kansen en mogelijkheden  voor een energieneutrale samenleving.
De voorbereiding van de LEC 2017 is al enige tijd bezig en in handen van een werkgroep met enthousiaste leerlingen uit 4 en 5 vwo: Romy Goorhuis, Kamiel Fokkink, Thomas Hanhart, Hugo Rouwhorst, Kelly Stegeman, Twan Stok en Dineke Touw. Dit team krijgt ondersteuning van Thijs de la Court en Pieter Heinstra van LochemEnergie en van docent Willem van Stockum.

Op vrijdag 30 juni gaan zo’n 80 leerlingen uit 4 vwo in groepjes op pad in Laren (Gld) om bewoners te interviewen over de overgang naar groene energie. Hun onderzoek gaat specifiek over de energietransitie die Nederland tot 2030 te wachten staat: afschaffen en afsluiten van gas en de overgang naar duurzame energie. De reden van deze transitie is dat gas en de gasvoorraad in de toekomst niet meer toereikend zijn bij het gebruik van de maatschappij.
De gemeente Lochem gaat hierin mee en streeft naar een energieneutrale toekomst.
Bij de LEC 2017 ligt de focus op het dorp Laren en zijn inwoners. De 4 vwo’ers van het Staring College zijn benieuwd naar de meningen, ideeën of bezwaren van de Larenaren rondom het thema van de energietransitie.

Wilt u meedoen in dit onderzoek en de Lochem Energy Challenge ondersteunen? Neem dan contact op met Kamiel Fokkink: kamielfokkink@gmail.com.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Lochem.
Op de gemeentepagina in weekblad De Berkelbode staat op 10 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni en 6 juli een blog van de leden van de werkgroep LEC 2017.


Terug