U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Introductiedagen
Activiteit vindt plaats op: 25-8-2017

De eerste dagen van het nieuwe schooljaar staan traditioneel in het teken van ontmoeting. Door middel van workshops, sport en spel leren de leerlingen hun klasgenoten en docenten beter kennen.
Niet alleen voor onze nieuwe bruglassers zijn er introductiedagen. Voor de leerlingen uit leerjaar 2 wordt er een samenwerkingsdag georganiseerd. Ook voor de derdejaars is er een kennismakingsprogramma. Sommige van deze leerlingen vervolgen immers hun schoolloopbaan op een andere locatie, zoals op de vmbo-locatie Herenlaan of mavo+ aan de Beukenlaan en veel klassen hebben een nieuwe samenstelling.

Voor de brugklassers is de introductie uiteraard het spannendst. Drie dagen lang werken ze intensief met elkaar samen. Onder het motto ’S-Cool!’ waren er tal van activiteiten: spelletjes, sport, drama, workshops percussie en ict. De leerlingen van locatie L verkenden daarnaast de binnenstad van Lochem tijdens een zogenaamde ‘Discovery’. Op de locatie Beukenlaan zorgden ‘De Vuilnismannen’ voor een vrolijk muzikaal intermezzo.
Naast de mentor werd elke brugklas begeleid door twee leerlingen uit 5 vwo.

 

 

Hoe de percussieworkshop echt klonk, kunt u hier beluisteren.

Tussen alle workshops door oefenden de Lochemse brugklassers voor een voorstelling die ze op de slotavond aan hun ouders presenteerden. Onder leiding van docenten Björn Sluiter, Linda Garretsen en de Amsterdamse choreografe Wijmans werd een ‘Staring-versie’ van de musical The Wizard of Oz op de planken gezet. De dansjes, grappige teksten, zelfgemaakte maskers, accessoires en decorstukken maakten grote indruk op de ouders die op de donderdagavond de voorstelling bezochten. Alle leerlingen betraden met hun klas om beurten het podium, dat door de langgerekte vorm een catwalk leek.

 

 

Een geweldige afsluiting van drie mooie introductiedagen die ook door de ouders erg werd gewaardeerd:
 “Wat een spetterend begin van een nieuw schooljaar! Erg leuk en knap gedaan!”
“Wat een grandioze avond! Complimenten!"
“”Echt grandioos in deze korte tijd.”
“Ik vond het een geweldige voorstelling. Wat een enthousiasme.”
Het schooljaar kan nu echt beginnen!

Terug