U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Feestelijke uitreiking DELF-certificaten
Activiteit vindt plaats op: 12-1-2018

Op 11 januari kregen 26 leerlingen uit leerjaar 2 tot en met 6 hun DELF-diploma overhandigd. DELF staat voor Diplome d’Études en Langue Francaise en is een internationaal erkend diploma. Tijdens de voorbereiding op het DELF zijn de leerlingen bezig met allerlei taalactiviteiten, wat tot vooruitgang leidt op zowel spreek- en luister- als schrijf- en leesvaardigheden. Het programma sluit aan bij de belevingswereld van jongeren. Door leerlingen dit programma aan te bieden, ervaren zij erkenning en waardering waardoor hun motivatie voor het Frans behouden of vergroot wordt.
Leerlingen kunnen kiezen of ze willen deelnemen aan het DELF-programma. De lessen vinden plaats na schooltijd en worden op twee verschillende niveaus gegeven: A2 en B1.
Tijdens de diploma-uitreiking zong chansonnière Xandra Storm samen met ouders en leerlingen bekende Franse liedjes waarbij zij zichzelf begeleidde op een klein draaiorgel. Al met al een vrolijke en feestelijke avond met uiteraard felicitaties voor de leerlingen en complimenten voor de docenten Frans van het Staring College.

 

Terug