U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Scheikundeles voor leerlingen St. Joseph
Activiteit vindt plaats op: 19-1-2018

Kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 van de Lochemse St. Josephschool kregen les op het Staring College. Geen taal of topo, maar scheikunde! De St. Josephschool streeft ernaar dat kinderen al onderzoekend hun kennis vergroten. Een aantal leerkrachten heeft zich hierin ontwikkeld en is specifiek bezig met techniekonderwijs. Omdat de St. Joseph niet over specifieke expertise en ruimte beschikt, benaderde de school het Staring College. Daar zijn een aantal grote practicumlokalen waar allerlei proefjes kunnen worden gedaan. Het Staring bood vervolgens aan om scheikundelessen te verzorgen.
Na een korte introductie door scheikunde- en biologiedocenten doen de kinderen witte jassen aan en  gaan zelf aan de slag.
Ze bekijken onder andere hoe je zetmeel kunt aantonen. Ze onderzoeken ook hoeveel glucose (suiker) er in SevenUp zit en bepalen de oplossingssnelheid van lood, nitraat en kaliumjodide. Ook interessant is het om te ontdekken waaruit een kaarsvlam bestaat.
Alle leerlingen zijn erg enthousiast. Geconcentreerd luisteren ze naar de uitleg van de Staringdocenten.
In oktober 2016 was het de eerste keer dat er een dergelijke samenwerking tussen de St. Josephschool en het Staring College was. Net als toen zijn beide scholen hierover heel positief.

 

Terug