U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Open dag 27 januari 2018
Activiteit vindt plaats op: 27-1-2018

Op zaterdag 27 januari hield het Staring College een open dag. Leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers konden een kijkje nemen op alle locaties van de school: Zutphenseweg in Lochem, Beukenlaan en Herenlaan in Borculo. De bezoekers werden rondgeleid, er waren presentaties, demonstraties, hapjes, muziek en dans en de aanstaande brugklassers konden meedoen aan tal van activiteiten die voor hen waren georganiseerd.
Er was veel belangstelling voor de presentaties en minilesjes Latijn, Grieks, Frans en Cambridge Engels. Ook de stand over dyslexiebegeleiding, remediale hulp en training voor faalangst en sociale vaardigheden werd goed bezocht.
De microscopen en andere opstellingen in de biologie- en natuurkundelaboratoria hadden op de jonge bezoekers een grote aantrekkingskracht. In het scheikundelokaal konden kinderen zelf bellenblaas maken waarmee ze thuis heel grote bellen kunnen maken. Op het schoolplein gaven leerlingen hiervan een demonstratie.
Op onze locatie aan de Beukenlaan werd specifieke informatie gegeven over mavo+, een vmbo-opleiding die hier vanaf leerjaar 3 gevolgd kan worden.
Ook op de locatie Herenlaan was er veel te zien en te beleven. In de ruime praktijklokalen demonstreerden Staringleerlingen hoe zij hier beroepsgericht onderwijs volgen.

Het was op alle locaties een gezellige drukte. Menig leerling uit groep 8 verliet de school met een attentie, een fotoportret uit de fotostudio en heel veel indrukken.

Klik hier voor de foto’s van locatie Lochem.

Terug