U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Paarse Vrijdag
Activiteit vindt plaats op: 3-12-2018

Elke tweede vrijdag in december is het Paarse Vrijdag. Het is een GSA-actiedag waarop scholieren wereldwijd hun steun voor gender seksuele diversiteit kunnen laten zien. GSA staat voor Gay Straight Alliance (of Gender Sexuality Alliance). Het is een groep leerlingen die opkomt voor de rechten van seksuele minderheden en diversiteit viert. GSA is een landelijk initiatief en opgericht door COC Nederland. Leerlingen zetten op hun school zelf een eigen GSA op.
Ook op het Staring College is er zo’n GSA-groep. Deze is opgezet door en bestaat uit meerdere leerlingen die allemaal hetzelfde doel hebben: het vieren van diversiteit en het vergroten van de acceptatie van LHBTI+jongeren (Lesbisch Homoseksueel Biseksueel Transgender Interseks en variaties daarop).
Dit jaar is er voor het eerst een Paarse Vrijdag op het Staring College. Er zijn op deze dag o.a. paarse polsbandjes verkrijgbaar waarmee de drager zijn/haar solidariteit met de GSA-beweging toont. In de pauze zal er vrolijke (LHBTI)muziek worden gedraaid. “Maak er een mooie dag van!” aldus GSA Staring College.


Terug